home5_04-1
home52
klobuk3

Prebivalci Ranča Mackadam

Naši Konji

Poreklo

Značilnosti

Ranč je leta 2012 ustanovil Klemen Dolžan in od takrat je to dom 4im konjem pasme Criollo (Criollo Defenitivo ). Mack kot najstarejši, ter nekoliko mlajši konjički Zoro, Monte in Mesi.
Omenjenim 4im družbo dela še shetlandski pony katerega smo ljubkovalno poimenovali Bobo.

Mack je bil ujet v Urugvajski divjini in z ladjo pripeljan do italijanske Toskane od tam naprej pa do nas kjer je sedaj njegovi novi dom.  Zoro, Monte in Mesi, le ti so bili že rojeni v sloveniji kot potomci pravih divjih criollo konjev. Toplokrvna pasma Criollo so divji konji, izhajajo pa iz vrst Andaluzijskih konjev katere so v JA pripeljali španski konkvistadorji v XVI. stoletju.

Za Criollo konje je značilna vzdržljivost, dobro zdravje, dolga življenska doba
in skromna ter nezahtevna prehrana.

Imate Vprašanje? Pokličite 040 333-636

Potrudili se bomo, da bo vaša izkušnja na Ranču Mackadam prijetna.

klobuk3

Zakaj Jahanje?
Nekaj dobrih razlogov

Prvo in predvsem; Zabava

Kdor je sedel na hrbtu konja ve, da je to preprosto zabava, ter posebne vrste pustolovščina. Ponuja svobodo, gibanje in še več.
Doživite vznemirjenje z jahanjem po neokrnjeni naravi usklajenim z živalskim prijateljem pod vami.

Rekreacija

Jahanje je dobra rekreacija. Če mislite da konj opravi vse delo, razmislite ponovno. Po kratkem času v sedlu, po terenu, ki se vzpenja in spušča se boste zagotovo počutili, da ste se dostojno razgibali. Jahanje dela čudeže jedru mišic, ki igrajo pomembno vlogo pri stabilizaciji hrbtenice, medenice in ramen. Prav tako izboljšuje zdravje srca in deluje na mišice nog in rok.

Lajšanje stresa

Raziskovanje gozdov in hribov na konju je resnično sproščujoče. Tu lahko dihate svež zrak in se počutite kot eno s konjem, ko potujete po poteh, do katerih ne morete priti z avtom ali kolesom. Poslušati glasbo narave, ptičjih petjev ali  opazovati živali, ki prečkajo vašo pot. Tu vaš um resnično počiva.

Naveza človek-žival

Vez človek-žival je eden najboljših razlogov za jahanje.
Konji so pripravljeni postati pravi partnerji s svojimi jahači.
Vzpostavljanje odnosa s konjem zahteva čas, tako kot z ljudmi. Toda ob medsebojnem zaupanju in spoštovanju ter vrsti pozitivnih izkušenj skupaj se običajno razvije neverjetna in navdihujoča vez, ki bo prispevala k vaši splošni sreči.

Še več

Kot je o konjih zapisal že Sir Winston Churchill  "Nekaj dobrega je okoli zunanjosti konj, kar je dobro za notranjost človeka."
Konji so pomirjujoče, nežne in neposredne živali, zaradi katerih je bivanje v njihovi prisotnosti za vas neizmerno zdravilno, zato vam želimo ponuditi čas, da preživite s konjem tudi pred in po jahanju.

jahanje
zabava
konjenistvo3
image
avanturi_naproti1
krog3
home5_06-4
krog1
home5_06-6
krog2
krog4
krog6
home5_06-10
krog5
home5_06-12
klobuk3

Konjeništvo in jahanje

klobuk3

Spoznajte ekipo

Da vam bo ranč s konji resnično ostal v lepem spominu bosta poskrbela lastnik Klemen Dolžan, ter oskrbnik in organizator jahanja Borut Florjančič